Huoltopisteet

Poronpolun Polkaisun huoltopisteet löytyvät toiselta sivulta.

Huoltopisteiden hinnasto

Huoltopisteillä on erilaiset valikoimat, katso tarkemmin alempaa. Osalla huoltopisteistä käy myös pankkikortti, mutta osalla vain käteinen.

Vettä saa veloituksetta kaikilta huoltopisteiltä.

Pilkutin (Lopen Samoojat)

Sijaitsee Pilkutinlammen rannalla. Laavu ja nuotiotulet retkeilijöiden käytössä, myös WC:t. Myynnissä mehua, kahvia, teetä ja kaakaota sekä voileipiä ja kotitekoista, laktoositonta pullaa sekä Tuplia. Makkaraa on tarjolla grillattuna tai itse paistaen.

Luutalammi (Lopen Samoojat)

Nuotiopaikka on Luutasuon ja Luutalammin laidassa. Nuotiotulet ja WC:t retkeilijöiden käytössä. Myytävät tuotteet kuten edellä.

Komio (Lopen Samoojat)

Nuotiopaikka on Komionlammin rannalla. Nuotiotulet ja WC:t retkeilijöiden käytössä. Myytävät tuotteet kuten edellä.

Yölammi (yhtenäiskoulun 5. luokka)

Lopen yhtenäiskoulun 5. luokan järjestämä myyntipiste sijaitsee Yölammien luona. Ostaessasi huoltopisteellä tarjolla olevia tuotteita olet tukemassa lasten tulevaa leirikoulua.

Myynnissä on paistettua makkaraa, täytettyjä voileipiä, erilaisia suolaisia ja makeita piirakoita sekä kahvia, teetä, limua ja kylmää sekä lämmintä mehua. Myyntipisteellä voit täyttää oman vesipullon loppumatkaa varten.

Myyntipisteen antimia voit nauttia pöytäryhmissä istuen, myös WC:n käyttömahdollisuus. Lemmikkieläimet on huomioitu omilla vesipisteillä.

Marskin Majan salmi (Salonkylän Sisu)

Salonkylän Sisu on vuodesta 1969 lähtien soutanut Poronpolun kävelijät Sudensuntin salmen yli. Sudensuntiin muodostui luonnostaan huoltopiste, kun haluttiin palvella venekuljetusta odottavia kävelijöitä. Täällä kävelijät voivat itse paistaa makkaraa nuotiolla ja nauttia huoltopisteen kahvia, mehua ja limonadia. Juomien lisäksi tarjolla on makeisia, pullaa, erilaisia makeita piirakoita ja valmiiksi täytettyjä sämpylöitä. Kaikki leivonnaiset ovat tuoreita, kotona tehtyjä, laktoosittomia ja osa gluteenittomia.

Kenttävartio Sisu (Salonkylän Sisu)

Vuonna 1992 salmen toiselle puolelle, mäen päälle, avattiin Marskin majaan kuuluva Kenttävartio Sisu. Keittokatokseen perustettiin toinen huoltopiste tasaamaan Sudensuntin huoltopisteen ajoittaista ruuhkaa.

Tarjolla on kahvia, mehua, limonadia, makeisia, pullaa, erilaisia makeita piirakoita ja valmiiksi täytettyjä sämpylöitä. Kaikki leivonnaiset ovat tuoreita, kotona tehtyjä, laktoosittomia ja osa gluteenittomia. Kenttävartion huoltopisteellä kävelijät voivat ostaa valmiiksi paistettua makkaraa.

Syvälahden hiekkakuoppa (Pirjetan Partio)

Pirjetan Partion lettupiste sijaitsee rantamaisemassa. Letuntuoksu johdattaa hieman polulta sivuun. Opasteetkin neuvovat perille. Pisteen toiminta on vanha tuttu, kassalta lunastetaan lautanen, ja letun saa suoraan paistajalta. Lettuja paistellaan myös maidottomasta ja gluteenittomasta taikinasta. Myynnissä on myös makkaraa itse paistettavaksi sekä kahvia ja mehua. Huoltopisteellä käy käteisen lisäksi myös kortti.

Tapahtumakeskus (ravintola Huhkajalampi)