Reitit

Reitit on merkittu maastossa eri väreillä:

  • 3 km oranssi
  • 11 km vihreä
  • 18 km punainen
  • 24 km sininen.

HUOM! 16 km reitti ei ole enää käytössä!

Tapahtumaviikonloppuna matkan varrella on huoltopisteitä. Marskin Majan salmen ylitys on järjestetty vain tapahtumaviikonloppuna.

Muulloin kuin tapahtumaviikonloppuna reitille lähtö hiekkakuopalta (noin Rautakoskentie 500) tai Luutasuolta.

Kartta PDF-muodossa tässä

Tapahtumapäivänä reitin varrella

Lopen seurakunta johdattelee polkuilijat hiljentymisen ja luonnon voiman ääreen. Tule ihmettelemään metsänäkymiä erilaisten kehysten, lasien ja kaukoputkien läpi. Löydätkö jotain ennennäkemätöntä? Mihin mielikuvituksesi johdattaa? Tule mietiskelemään yksin tai kohtaamaan työntekijöitä. Matka-alttari mahdollistaa hiljentymisen keskellä syksyistä metsää. Tarvitseville myös valoa pimeään enkeliheijastimen muodossa.

Pirjetan Partio tarjoaa elämyksiä lapsiperheille: Pirunlinnan kivimuodostelmat ovat tarjonneet suojaa maahisille vuosisatojen ajan. Poronpolku-päivänä on mahdollista nähdä nämä harvoin maan päällä vierailevat olennot. Maahiset tarjoavat lapsille pikku puuhailuakin, ainakin jättisaippuakuplia. Kaikki reitit kulkevat Pirunlinnan kautta.

Tarinapolku

Kolmen kilometrin perhereitin varrella seikkailevat Kuunvalo ja Kuikeloinen. He tutustuttavat reitillä kulkijat loppilaiseen kansanperinteeseen, kuten Kukkokiveen ja Pirunkallioon.