Poronpolun Polkaisu

Poronpolun Polkaisu la 23.9.2023

Mukaan vain ennakkoon ilmoittautuneet. Ennakkoilmoittautuminen avautuu lähempänä.

Osallistumismaksu on 20 €/päivä, alle 12-vuotiailta 10 €/päivä.

Poronpolun Polkaisun lähtö tapahtuu Räyskälän ilmailukeskuksesta (Räyskäläntie 311, Räyskälä) kello 8-11. Reitteinä tutut Poronpolun sekä Melkuttimen reitit. Pysäköinti on järjestetty vain Räyskälän ilmailukeskuksessa. Kapulalossi sulkeutuu lauantaina kello 16, jolloin myös tapahtuma päättyy. Muistathan ilmoittautua lähtöpisteessä myös poistuessasi reiteiltä!

Poronpolun Polkaisu on retkipyöräilyä, jossa ei ajeta kilpaa eikä oteta aikaa. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ennen reiteille lähtöä tulee ilmoittautua tapahtumakeskuksessa ja reiteiltä palatessa kuitata itsensä saapuneeksi maaliin. Tämä siksi, että tiedämme kaikkien saapuneen turvallisesti perille päivän päätteeksi. Ilmoittautuessasi lähdössä saat mukaasi osallistumisrannekkeen, kartan ja tapahtuman ohjeet. Ranneke toimii maksutodisteena lossilla. Jos päätät ajosi jonnekin muualle kuin ilmailukeskukseen, tulee siitä ilmoittaa tapahtuman vastaavalle turhan etsimisen välttämiseksi. Tapahtuman järjestäjällä ei ole osallistujille vakuutusta, vaan jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Poronpolun kaunis reitistö on vapaasti käytössä ympäri vuoden. Huoltopisteet ja vesistön ylitys ainoastaan tapahtuman aikana.

Maastopyöräilijän etiketti (Suomen Latu)

Reitit

Tapahtuman lyhin reitti on noin 15 km ja kaikki reitit yhteensä 55 km. Reittejä valitsemalla ja eri tavoin yhdistelemällä saat juuri itsellesi sopivan ajopäivän. Pisimpien reittien kulkijat ylittävät Marskin Majan salmen kapulalossilla. Matkan varrella on huoltopisteitä, joista voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Melkuttimen reitti, joka on kaikkein lyhin, on helppoa ajettavaa. Osa reitistä ajetaan metsäautotietä. Pisimmät reitit ovat paikoin jo haastavia. Korkeuserojen vuoksi voi parissa kohtaa mennä jopa taluttamiseksi, mutta maisemat palkitsevat pienet haasteet. Pisimmille reiteille pääsemiseksi joutuu ajamaan muutaman kilometrin maantietä, mutta paluu tapahtuu Ilvesreitin polkua pitkin.

Tarkemmat tiedot reiteistä

Tarkemmat tiedot huoltopisteistä

Tapahtumakeskuksen palvelut

Saunomismahdollisuus Ilmailukeskuksen saunassa on pyöräilijöille lauantaina kello 13-17.30.