Poronpolku

Poronpolku syyskuun viimeisenä sunnuntaina 29.9.2024

Reittejä on neljä eripituista: 3, 11, 18 ja 24 kilometriä. Marskin Majan salmen ylitys kapulalossi Vorsmannilla tai soutuveneellä on järjestetty vain tapahtumapäivänä, ja se sisältyy tapahtuman osallistumismaksuun. Matkan varrella voi tutustua Suomen Marsalkka Mannerheimin metsästysmajaan, kenttävartioasema Sisuun sekä Pirunlinnan kalliomuodostelmiin. Tapahtumakeskus sijaitsee Räyskälän ilmailukeskuksessa osoitteessa Räyskäläntie 311. Tapahtumakeskuksesta on ilmainen bussikuljetus reiteille ja takaisin. Upeimmat maastot ovat 18 ja 24 kilometrin reiteillä.

Reitit on merkitty maastoon eri väreillä: Kolmen kilometrin reitti on merkitty oranssilla, 11 kilometrin reitti vihreällä, 18 kilometrin reitti punaisella ja 24 kilometrin reitti sinisellä.

Tapahtumakeskuksen palvelut

Paikoitusalueena toimii Räyskälän ilmailukeskuksen luoteisosa, jonne ajo tapahtuu Vääriäntietä. Seuratkaa opasteita tarkkaan!

Ilmoittautuminen tapahtumakeskuksessa avautuu klo 8.00 ja on auki klo 11.30 asti. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä kortilla tai käteisellä. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tapahtuman järjestäjällä ei ole osallistujille vakuutusta, vaan jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan.

Kävelyreitti alkaa Kuitikkaan hiekkakuopalta, jonne on nonstop-bussikuljetus tapahtumakeskuksesta alkaen klo 8.00. Viimeinen auto hiekkakuopalta takaisin tapahtumakeskukseen lähtee klo 17.00. Matkalla bussiemännät ja –isännät kertovat tietoa tapahtumasta ja Lopesta. Matalalattiabusseihin on helppo nousta lastenvaunujen kanssa, ja tervetulleita ovat myös koirat.

Patikoinnin jälkeen saat halutessasi kunniakirjan tapahtumakeskuksessa. Tapahtumakeskuksen tuotetorilla on paikallisia yrittäjiä myymässä tuotteitaan. Eri yrittäjillä voi olla käytössä erilaiset maksutavat.

Saunomismahdollisuus on Ilmailukeskuksen saunassa klo 12.00-18.30. Saunasta voi pulahtaa uimaan Vääriän virkistävään veteen. Uimapuku pitää ottaa kuitenkin mukaan, koska miehille ja naisille on yhteiset sauna- ja pesutilat. Pukutilat ovat erilliset.

Reitit ja huoltopisteiden palvelut

Reittikartta

Huoltopisteet