Poronpolun Polkaisu 24.9.2016 sekä Poronpolku ja Häme-päivä 25.9.2016

Monien mutkien kautta saimme viimein Metsähallitukselta luvan syksyn maastopyöräilytapahtuman järjestämiseen. Ilvesreitin maanomistajilta sekä Riitalan yhteismetsän hoitokunnalta luvat saimme jo alkukesästä.

Reitit ovat samat kuin viimevuonna. Melkuttimen eteläranta on edelleen pyöräilykiellossa, joten reitti kulkee siltä osin Riitalantietä sekä Purinsuontietä. Tiedämme kyllä, ettei tämä ole hyvä vaihtoehto pyöräilijöille, mutta näillä mennään vielä ainakin tämä syksy. Käymme Metsähallituksen kanssa edelleen neuvotteluja reitin siirtämisestä polulle, mutta täksi syksyksi uudet suunnitelmat eivät ehdi valmistua.
Toinen asia, joka ei ole paras mahdollinen, on Melkuttimilta takaisin Pirunkallioille siirtyminen Räyskäläntietä pitkin. Tiellä ajaminen maastopyörällä ei ole kovin mielekästä. Ilvesreitti on kuitenkin niin kapea, ettei siinä voi olla vastakkaisliikennettä.

Muuten Poronpolun sekä Poronpolun Polkaisun valmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Sähköisiä karttoja viimeistellään ja niiden valmistuttua ladataan kartat Poronpolun sivuille. Pikkuhiljaa pääsemme myös vastaanottamaan Polkaisun ilmoittautumisia. Tänä vuonna saimme osanottajamäärän tuplattua viime vuoteen, eli osallistujia saa nyt olla 400.

Syksyä ja teitä Poronpolun patikoijia ja pyöräilijöitä innolla odottaen

Poronpolkulaiset