Tarinapolku

Poronpolku ry on toteuttanut Tarinapolku-hankkeen, jossa kolmen kilometrin reitille on tehty erilaisia toimintapisteitä etenkin lapsille ja lapsiperheille. Hanke on nyt valmistunut.

Kulje kolmen kilometrin merkitty reitti ja tutustu Kuikeloiseen ja Kuunvaloon. Samalla, kun tutustut heihin, tutustut myös Lopen tarustoon. Polulla on seitsemän taulua, joissa kaverukset seikkailevat maalausten sekä sadun keinoin. Maalaukset on tehnyt Kati Sirviö ja tarinan kirjoittanut Taina Puolitaival. Kuuntele myös tarinoita Lopen tarustosta avaamalla taulujen QR-koodit. Matkalla voit istahtaa Poronpolku-penkeille lepäämään, ihastelemaan maisemaa tai vaikkapa syömään eväitä.

Pirunkallion läheisyydessä on erilaisia toimintapisteitä etenkin lapsille. Taitojaan voi kokeilla tasapainoradalla tai tasapainosillalla. Lapsi voi myös istahtaa linja-autoon ja aloittaa mielikuvitusmatkan haluamaansa paikkaan. Ota ainakin ennen paikalta poistumistasi kuva itsestäsi tai seurueestasi selfietaulun luona, jonka taustalla näkyy kaunis järvimaisema. Ehkä jaat kuvan sosiaalisessa mediassa. Voit myös istahtaa penkille ja vain ihailla maisemaa.

Tämän hankkeen toteuttamisen Poronpolku ry:lle on mahdollistanut Leader-rahoitus.