Puheenjohtajan terveiset 1/2022

Nyt on taas käsillä tekemisen meininki kahden hiljaisen vuoden jälkeen. Tulevan syksyn Poronpolkua on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo parin kuukauden ajan. Sopimuksia on solmittu ja luvatkin alkavat olemaan lähes valmiina. Reittejähän on ylläpidetty kaiken aikaa ja myös tänä aikana, jolloin tapahtumia ei ole pystytty järjestämään, on reiteillä ollut kiitettävästi käyttöä. Monet ihmiset ovat löytäneet luonnosta keinon terveyden, niin fyysisen kuin psyykkisen, ylläpitämiseen. Kun kuntosalit ja muut sisäliikuntapaikat olivat suljettuina, oli luonto turvallisesti lähestyttävissä.

Mutta ensi syksynä, syyskuun viimeisenä viikonloppuna, järjestetään siis taas Poronpolun tapahtumat. Lauantaina on tuttuun tapaan Poronpolun Polkaisu ja sunnuntaina varsinainen Poronpolku. Tapahtuma noudattaa tuttua kaavaa. Lauantain polkaisuun saimme luvan lisätä vähän osallistujamäärää ja nyt mukaan mahtuu 600 pyöräilijää. Tämä alkaakin sitten olemaan maksimimäärä, jotta järjestelyt toimivat hyvin. Edelliseltä vuodelta siirtyy n. 200 jo maksanutta osallistujaa, joten vapaita paikkoja on n. 400. Pyöräilyyn ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 18.7.2022.

Sunnuntaina Poronpolun tapahtumakeskuksena toimii tuttuun tapaan Räyskälän ilmailukeskus, josta on bussikuljetus reiteille ja takaisin. Reitit ovat lähes entisellään, joitakin pieniä parannuksia on muutamassa kohtaa tehty. Muutokset ovat kuitenkin niin pieniä, etteivät ne vaikuta karttoihin tai kuljettavan matkan pituuteen.

Perhereitille olemme hakeneet Emo ry:ltä hankerahaa, jotta voisimme kehittää tätä meidän suosituinta reittiämme. Päätöstä rahoituksesta odottelemme lähiviikkoina ja jos sen saamme, odottaa tapahtumaan osallistujia jo tänä syksynä mukava yllätys. Mutta siitä tiedämme enemmän muutaman viikon päästä.

On mukava huomata, että vaikka järjestelyiden käynnistäminen tuntui ensin vähän työläältä, niin nyt on jo sellainen olo kuin kahta välivuotta ei olisi ollutkaan. Nopeasti kaikki palautuu mieleen. Ja into tapahtuman järjestämiseenhän on ollut yhtä korkealla koko ajan.

Toivotan teille oikein hyvää kesän jatkoa ja alkusyksyä. Tavataan Poronpolulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Pirjo