Puheenjohtajan terveiset

Kevät tekee tuloaan hurjaa vauhtia. Tämä on myös sitä aikaa, jolloin yleensä aloitamme seuraavan syksyn Poronpolun ja Poronpolun Polkaisun järjestelyt. Nyt kuitenkin tilanne on erilainen ja tunteet sekavat. Korona on sekoittanut meidän kaikkien arjen ja se sekoittaa myös Poronpolun tapahtumien järjestelyjä.

Kukaan ei voi varmuudella tässä vaiheessa sanoa, voimmeko järjestää tapahtumat turvallisesti syksyllä. Olemme kuitenkin toiveikkaita ja aloitamme järjestelyt niiltä osin, kuin se on tällä hetkellä tarpeellista. Haemme siis luvat valmiiksi ja teemme alustavat varaukset niin alueen kuin liikenteenkin osalta. Seuraamme tilannetta jatkuvasti ja toimimme valtiovallan ohjeiden mukaan.

Ihmisten erilaisen käyttäytymisen muihin keväisiin verraten näkee siitä, että ulkoilureitit ovat nyt kovassa käytössä. Nyt on aikaa perheen tai ystävien kanssa ulkoiluun. Suuri väkimäärä reiteillä tuo mukanaan myös haasteita. Muistutankin teitä huolehtimaan siitä, että kaikilla on mukavaa ja turvallista luonnossa. Ollaan toisillemme ystävällisiä ja huomaavaisia, reitit kuuluvat tasapuolisesti kaikille. Etenkin taukopaikoilla tulee muistaa myös turvavälit.

Muistetaan myös kunnioittaa maanomistajien oikeuksia. Suuri osa reiteistä kulkee yksityisten maanomistajien mailla. Aivan ulkoilureittien läheisyydessä on yksityisten omistama endurorata, joka kulkee heidän omilla maillaan. Heillä on siis täysi lupa ja oikeus ajaa siellä moottoripyörillä. Heidän reiteilleen on vaarallista mennä kävelemään tai pyöräilemään, koska moottoripyöräilijöiden vauhti on välillä aika kova. Muistetaan siis me pysyä omilla, merkityillä Poronpolun reiteillä.

Aurinkoista, turvallista ja mukavaa kevättä teille kaikille
Pirjo