Vuoden retkikohde -äänestys – Poronpolku mukana finaalissa

Lopen Poronpolun reitistö Vuoden Retkikohde 2019 –finaalissa

Suomen Messusäätiön järjestämä Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Tänä vuonna kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Lopen Poronpolku, yksi Etelä-Suomen upeimmista maastopyöräreitistä on läpäissyt esikarsinnan ja on mukana finaalissa. Kriteerinä kilpailussa on reittikokonaisuus, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu. Reitillä tulee myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

 

Poronpolun reitit vaeltavat vaihtelevassa maastossa kirkasvetisten järvien ympäröiminä. Useat taukopaikat tulipaikkoineen palvelevat käyttäjiä ympäri vuoden. Myös reitin sijainti lähellä pääkaupunkiseutua takaa mahdollisuuden piipahtaa rauhoittumassa ja nauttimassa luonnosta lyhyemmäksikin aikaa. Reitit soveltuvat niin aloittelijalle kuin kokeneelle ja haasteita hakevalle polkijalle tai kulkijalle. Aivan Poronpolun reitistön varrelta löytyy majoitustilaa isollekin porukalle, aina 50 hengen ryhmiin saakka. Lisäksi on mahdollisuus vuokrata polkupyöriä. Poronpolulle tullaankin jylhien metsien ja upeiden polkujen vuoksi kerta toisensa jälkeen.

 

Mikäli Poronpolun reitistö voittaa vuoden retkikohde –äänestyksen, palkkiosumma käytetään viitoituksen kehittämiseen ja näin ollen se hyödyttää kaikkia reitin käyttäjiä.

 

Vuoden retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi. Omaa suosikkiaan voi äänestää keskiviikkoon 27.2.2019 asti. Palkinnon voittaja julkistetaan messujen avajaispäivänä 15.3.2019. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin lisäksi omalla osastopaikallaan GoExpo-messuilla 15.-17.3.2019.

 

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja niistä ovat Vuoden retkikohde -palkinnon ohella mm. Habitare-suunnittelukilpailun palkinto, Rakkaudesta kirjaan -palkinto, Vuoden nuori suunnittelija -palkinto ja Kaj Franck -muotoilupalkinto. GoExpoon kuuluvat Outdoor, Fillari, Sport ja Golf -messut. Lisäksi samaan aikaan 15.–17.3.2019 Messukeskuksessa järjestetään Kuva&Kamera ja Helsinki Horse Fair 

 

Lisätietoja antaa

 

Poronpolku ry, puheenjohtaja Pirjo Huhta,
pirjo.huhta@gmail.com, p. 0400 615 503

Lopen kunta, liikunnanohjaaja Satu Suomalainen
satu.suomalainen@loppi.fi, p. 019 758 6033

 

Linkki äänestykseen: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/968a9501-aab8-40b3-8766-3d87ab6a4a60?displayId=Fin1662402

Lisätietoja kohteista: https://goexpo.messukeskus.com/messuilla/vuoden-retkikohde-finaali-2019/